Gordon Lamsey maakt lamsvlees met linzen

Ingredienten

4 dikke lamslendenlappen à ca. 220 g

enkele takjes tijm

enkele takjes rozemarijn

1 theelepel korianderzaad, licht gekneusd

1 theelepel zwarte peperkorrels, licht gekneusd

1 eetlepel olijfolie

voor de linzen en sperziebonen

250 g puy-linzen

enkele takjes tijm

enkele takjes rozemarijn

½ bol knoflook, horizontaal in tweeën

800 ml kippenbouillon

300 g sperziebonen

scheutje balsamicoazijn

Bereidingswijze

Verwijder pezen van het lamsvlees, leg in een kom en voeg de kruiden, het korianderzaad, de peperkorrels en de olijfolie toe. Laat minstens een paar uur, en bij voorkeur een nacht, marineren.

Doe de linzen met de kruiden en knoflook in een pan en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook draai het vuur laag en kook de linzen in 15-20 minuten gaar. Giet ze af maar bewaar de bouillon; gooi de knoflook en kruiden weg.

Blancheer de bonen 3-6 minuten. Giet de bonen af en laat ze schrikken in ijswater. Laat ze uitlekken.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestrooi het lamsvlees met wat zout en schroei het in een hete ovenvaste pan in 2-3 minuten dicht. Bak de andere kant in 2 minuten bruin. Zet de pan 6-8 minuten in de oven: het vlees voelt vrij stevig aan. Leg het lamsvlees op een warm bord en verwijder het teveel aan olie met. keukenpapier. Dek het af met aluminiumfolie en laat 5 minuten staan.

Giet een groot deel van het vet uit de pan en voeg de linzen en bonen toe. Voeg balsamicoazijn, wat bouillon en peper en zout toe. Schep de groenten op hoog vuur om.

Schep de linzen en bonen op warme borden. Snijd het lamsvlees in dikke plakken en leg die op de groenten