Romeins lamsvlees

Ingrediënten

1 eetlepel olie

15 gram boter

600 gram lamsvlees (schouder of been)

4 teentjes knoflook, gepeld

3 takjes tijm (alleen de blaadjes)

6 ansjovisjes (uit blik)

1,5 deciliter rode wijn

1,5 deciliter lams- of groenteboullion

1 theelepel suiker

50 gram zwarte olijven,  zonder pit, gehalveerd

2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze

Verhit de olie en boter in een grote koekenpan (of braadpan). Voeg het lamsvlees toe en bak het al omscheppend 4-5 minuten tot al het vlees rondom bruin is. Maal in een vijzel de knoflook, tijm en ansjovis tot een gladde pasta. Doe de wijn en bouillon bij het vlees en roer het knoflookmengsel er met de suiker door. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat het afgedekt 30-40 minuten sudderen. Laat het vlees de laatste 10 minuten zonder deksel sudderen zodat de saus kan inkoken. Roer de olijven door de saus. Schep het lamsvlees in een schaal en bestrooi met de pererselie.